Wereld van Bloemen – Johanna Basford door Wendy Kleurt

Onlangs ontving ik van BBNC uitgevers het kleurboek Wereld van bloemen van Johanna Basford..

Op het eerste gezicht een mooi boek met mooie platen. Het papier vond ik wel erg glad in vergelijking met de UK editie die ik zelf heb aangeschaft. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het papier van de UK editie veel prettiger vind.

Toen ik bij mijn buurvrouw was viel ons nog iets op: er missen in de NL editie hele stukken lijnen. Ik vind dat je op zijn minst mag verwachten dat de platen goed gedrukt zijn voor zo’n prijzig boek. Op de foto zie je een voorbeeld van beide boeken.

Ik was en ben erg teleurgesteld aangezien ik gehoopt had op vergelijkbaar papier maar helaas was dit niet het geval.

Moet wel zeggen dat mijn FC Polychromos het wel lekker deden op het papier. Daarmee heb ik dus een plaat gekleurd en de achtergrond heb ik gemaakt met acrylverf en een posca pen.

Daarna heb ik geprobeerd om nog een plaat te kleuren en dan met de Arteza kleurpotloden welke echte budgetpotloden zijn. Na 4 blaadjes was ik daar al klaar mee. Het blenden ging niet en het papier pakte het pigment totaal niet op..
Daarom heb ik het boek weggelegd en zal ik ook niet verder kleuren.

Wel heb ik meerdere stiften en fineliners getest die helaas allemaal doordrukken… Voor mij is dit boek, of beter gezegd het papier geen succes. De platen zijn prachtig, maar het papier vind ik echt geen pretje.
Dit is natuurlijk mijn mening. Misschien vind een ander het wel lekker kleuren😁

Ik vind dat ik het mijn volgers verplicht ben om eerlijk te zijn. Daarom heb ik mijn mening zo eerlijk mogelijk geprobeert te omschrijven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s