Evi en de gekleurde vlinder ~ Johanna Basford ~ Wendy Kleurt

Oke, ik weet dat ik gezegd heb dat ik de maand December “vrij” nam van reviewen, maar ik kon het echt niet laten om nog 1 review te schrijven in de laatste maand van 2017! 😉

Van Kosmos Uitgevers ontving ik onlangs het allernieuwste kleur & vertelboek van Johanna Basford, waarvoor mijn dank!

Het nieuwe boek is zowel een kleurboek als een vertelboek/voorleesboek. Het verhaal gaat over een klein meisje genaamd Evi. De platen in dit boek zijn schitterend en toch net even anders. Evi leid je mee door het boek en op elke bladzijde staat een prachtige illustratie, gemixt met het verhaal en de belevenissen over Evi. 

Ben je benieuwd naar de binnenkant van dit prachtige boek, bekijk dan mijn zogeheten “fliptrough” welke op mijn Youtube kanaal is geupload:

Voor mijn verjaardag kreeg ik de UK uitgave genaamd “Ivy and the inky butterfly”. Ik heb de boeken even op en naast elkaar gelegd om te zien of er naast de verschillende covers ook nog andere verschillen op te merken zijn. En dat was zeker het geval 😉

De Nederlandse uitgave is ietsjes groter en ook duidelijk dikker. Daaruit kan je opmaken dat de Nederlandse uitgave heerlijk dik papier heeft. Voor zover ik kan zien is het papier van de Nederlandse uitgave spierwit, terwijl de UK versie creme papier heeft. Voor mij maakt de kleur van het papier niets uit, maar ik weet dat er mensen zijn die liever op creme papier kleuren😊

Ik ben begonnen in het boek op deze pagina en had het idee om meteen meerdere merken kleurpotloden te gebruiken zodat ik een beetje kon inschatten met welk materiaal ik zou gaan kleuren. Ik startte met de Prismacolor Premier. Dit is een zacht & vettig potlood welke fantastisch kleurt op dit papier! 

Het tweede merk dat ik getest heb is de Caran d’ache Pablo. Dit is een iets harder kleurpotlood met net wat lichtere tinten dan de Faber Castell Polychromos. Ook deze kleurpotloden deden het lekker😊

Het laatste merk is de Faber Castell Polychromos. Dit zijn mijn favoriete kleurpotloden. Ze hebben 121 prachtige kleuren, blenden onderling geweldig en ze doen het vrijwel op elk soort papier goed. Deze potloden deden het zoals verwacht natuurlijk prima op het papier. 

Conclusie: De 3 P’s, Prismacolor Premier, Caran d’ache Pablo & de Faber Castell Polychromos doen het alle 3 heerlijk op het papier!

De volgende plaat kleurde ik met mijn Faber Castell Polychromos. Voor de achtergrond in het midden maakte ik gebruik van Caran d’ache Neocolor II wateroplosbare krijt. Het donkere stuk deed ik met pastelkrijt. Ook met deze materialen kan je prima werken in dit boek!

Dit hart kleurde ik wederom met mijn Faber Castell Polychromos, gewoon omdat ze zo fantastisch lekker kleuren. Het groene deed ik wederom met Caran d’Ache Neocolor II. De witte accenten heb ik met een Uniball Signo pen gemaakt.

De laatste plaat voor deze review (maar zeker niet mijn laatste plaat uit dit prachtige boek!) heb ik ingekleurd met je raad het vast al: de Faber Castell Polychromos. De achtergrond heb ik wederom met Caran d’ache Neocolor II gemaakt. Dit aquarelkrijt is heerlijk om mee te werken. Ik maak er de laatste tijd graag achtergronden mee. Het papier kan water ook goed hebben. Ik heb erg nat gewerkt en op wat bobbels na ging het prima. Ik heb het boek een nacht onder een zware doos gelegd en de volgende dag was mijn plaat weer mooi egaal😊

Mijn eindconclusie over dit prachtige boek is gewoon heel erg positief. De illustraties zijn mooi, het verhaal is mooi, het papier is heerlijk dik en wit. Ik weet geen enkel slecht iets te zeggen en dat komt niet vaak voor😉

Evi en de gekleurde vlinder is te koop bij o.a bol.com voor €12.50.

Wendy Kleurt is actief op social media. Je kunt mij vinden op Facebook, Instagram & WordPress!

Klik hier om Wendy Kleurt op facebook te volgen!

Klik hier om Wendy Kleurt op Instagram te volgen!

Ik wil heel graag al mijn volgers, winkeliers en webshops, uitgevers en iedereen die mij altijd steunen enorm bedanken voor dit schitterende jaar op kleurgebied! Dankzij jullie allemaal bestaat mijn blog nog steeds en jullie motiveren mij om in 2018 door te gaan! 

Namen Wendy Kleurt wens ik iedereen fijne feestdagen en een kleurrijk 2018!

Tot volgend jaar!