Graph-it alcoholmarkers ~ Busch & van der Worp ~ Wendy Kleurt

Onlangs ontving ik van Busch & van der Worp een set van 17 Graph-it alcoholmarkers om een recensie over te schrijven. Nogmaals dank daarvoor

Alcoholmarkers zijn op alcoholbasis waardoor je bijna streeploos kunt kleuren en de kleuren zijn ook makkelijk doorelkaar te blenden. Let wel op dat markers op alcoholbasis altijd door drukken op de volgende pagina en ze op te dun papier enorm kunnen bloeden (uitlopen van de inkt) De Grap-it markers zijn er in verschillende kleuren en ze hebben 2 punten. Een normale stift punt en een zogeheten beitelpunt. Door de driehoekige vorm van de markers liggen ze echt lekker in de hand.

Omdat ze op alcoholbasis zijn is het mogelijk dat de markers sterk ruiken. Ik heb hier zelf geen problemen mee gehad tijdens het kleuren van beide platen, maar er zijn ook mensen die hier niet tegen kunnen. Vrijwel elke marker ruik je.

Ik heb voor deze recensie eerst een kaart gekleurd zonder technieken toe te passen. Eigenlijk is het gewoon vlak inkleuren en klaar. De kaart is gedrukt op stevig papier wat bijna op karton lijkt. 

Ik heb ook een foto gemaakt van de achterkant van de kaart zodat jullie een idee krijgen hoe het eruit ziet. Het doordrukken valt op deze kaart erg mee omdat het papier zo dik is

De volgende plaat heb ik uitgeprint op DCP Clairefontane 190 grams papier. Dit papier vind ik het prettigst voor het werken met markers. Ik heb meerdere lagen aangebracht en kon daardoor de kleuren mooi in elkaar laten overlopen

Ik pak altijd 2 tinten van 1 kleur zodat ik een mooie overloop van kleuren kan maken. De markers deden het heerlijk op mijn eigen papier en ik heb deze mandala dan ook met veel plezier gekleurd. Het is even wennen voor mij aangezien ik veel met kleurpotlood werk.

Mijn eindconclusie over de Graph-it alcoholmarkers is zeer positief. Ik vind het heerlijke markers die in mijn ogen zeker niet onder doen voor mijn Copic Ciao en Promarkers. Daarnaast zijn ze ook een stuk goedkoper dan de Copics. Je kunt ermee werken in kleurboeken maar houd wel rekening met het doordrukken van de inkt. Je kunt natuurlijk ook je plaat inscannen en of kopieëren op markerpapier. Heb je interesse in de Graph-it markers? Neem dan een kijkje op onderstaande link bij Busch & van der Worp. Mocht je vragen hebben over de markers, dan mag je altijd met 1 van ons contact opnemen. Dit kan via het kopje ‘contact’ of via mijn kleurpagina Wendy Kleurt

~Bestel via deze link de Graph-it markers

Busch & van der Worp

Facebookpagina van Busch & van der Worp