Dromenvanger ~ Tomislav Tomić ~ Wendy Kleurt

Onlangs ontving ik van BBNC Uitgevers het kleurboek Dromenvanger met illustraties van Tomislav Tomić, de vertaling van de bestseller Zemlja Snova. Bedankt!😊

Om heel eerlijk te zijn vind ik dat je aan de cover niet kunt opmaken wat voor mooie illustraties dit boek bevat. Vaak is het de cover die de nieuwsschierigheid wekt maar dat vond ik in dit geval niet. Neemt niet weg dat er fantastische gedetaileerde platen in staan😊

Wanneer ik mijn boeken binnen krijg maak ik vaak direct een filmpje welke ik online plaats op mijn youtube kanaal. Zo ook deze keer. Zo krijgen jullie een goed beeld van dit boek:

Ik heb voor deze recensie 1 grote plaat uitgekozen. Er zitten in deze platen ontzettend veel details en dus ook werk. Ik heb daarom met verschillende materialen gewerkt op deze plaat.

Ik ben begonnen met het inkleuren van alle bloemen met mijn Faber Castell Polychromos. Zoals je op de foto kunt zien is mijn lievelingskleur inmiddels erg kort. Ik heb dan ook nieuwe potloden moeten bestellen voordat ik verder kon.

Daarna ben ik begonnen met het inkleuren van al het groen in de plaat. Tijdens het kleuren ontdekte ik steeds meer details. Ik moet wel toegeven dat ik soms moeite had met de kleine details. Mijn zicht is niet optimaal en mijn bril maakt het er ook niet beter op. Misschien is het wel tijd voor een nieuwe bril😉

Toen kreeg ik het idee om de achtergrond zwart te maken. Ik begon met een zwarte fineliner van Derwent maar dit werd niet mooi en en niet egaal. Daarna heb ik de fineliner ingeruild voor een Posca pen. Dit ging wel goed en het drukte niet door op de andere pagina.

Uiteindelijk heb ik voor de wat grotere stukken de Koh i noor aquarelwax gebruikt welke ik voor mijn verjaardag had gekregen. Dit krijt is in de vorm van een dik potlood en is onderling heel mooi te mengen.

Uiteindelijk, na heeeel wat uurtjes werk is dit het eindresultaat geworden. Op zich was ik hier best tevreden over, maar ik wist wel dat deze platen te hoog gegrepen waren voor mij. Ondanks dat ik al wat jaren meedraai vond ik de platen erg moeilijk😊

Mijn eindconclusie:

Een prachtig boek met zeer mooie illustraties. Tijdens het kleuren blijf je details ontdekken. Het papier is erg fijn om op te kleuren. Met kleurpotlood, aquarel of stift (mits je niet te vaak over een stukje gaat) je kunt heel veel materialen gebruiken in dit boek. Het is een mooi boek, maar niet mijn smaak😊 Je kunt natuurlijk niet alles leuk vinden. Dit is echt persoonlijk en heeft niets met het boek te maken!

Dromenvanger is te koop bij BBNC Uitgevers, Alles voor kleuren en bij Your Colour Creations voor €14.99

(Ik heb begrepen dat hij op dit moment uitverkocht is en dat hij rond 01-12-2017 weer beschikbaar is)

BBNC Uitgevers

Mijn kleurpagina op facebook