Wollige Winterdromen, Hanna Karlzon door Wendy Kleurt

Onlangs ontving ik Wollige Winterdromen van BBNC Uitgevers waarvoor mijn hartelijke dank!

Hanna Karlzon is bekend geworden door haar fantastische kleurboeken Dagdrömmar, Sommarnatt, Magisk Gryning en de laatste, Tidevarv. Ik ben fan van al haar werk en mag dan ook graag illustraties van haar hand inkleuren.

Het kaartenboekje bestaat uit een aantal mooie platen, gedrukt op dik papier. Het lijkt bijna op karton. Daardoor kan je met allerlei materialen werken. Ik heb ervoor gekozen om zowel natte als droge materialen te gebruiken. Wat mij wel opviel is dat de Zweedse uitgave gedrukt is met zwarte inkt. Deze uitgave heeft grijze lijnen. Waarom is mij een raadsel. Ik vind het prettiger werken met zwarte lijnen.

Helaas ben ik deze keer vergeten een filmpje te maken dus ik heb een paar foto’s gemaakt zodat jullie een indruk krijgen van de inhoud van het kaartenboekje:

De eerste kaart heb ik ingekleurd met Faber Castell Polychromos kleurpotloden en de achtergrond heb ik gemaakt met 2 kleuren Neocolor II van Caran d’ache. Dit is aquarelkrijt waarmee je erg mooie achtergronden kunt maken. Het papier is hier erg geschikt voor door de dikte.

Mijn tweede plaat deed ik ook met Faber Castell Polychromos. Gewoon omdat ze zo ontzettend fijn kleuren en het stiekem mijn favoriete potloden zijn 😉 Met een witte Posca marker maakte ik accenten in de kerstballen. De achtergrond heb ik gemaakt met Derwent Inktense blocks. Ik heb heel veel laagjes aangebracht en het papier bleef het goed doen. Dit boekje vind ik echt een aanrader voor natte materialen.

Mijn laatste kaart kleurde ik wederom met mijn Faber Castell Polychromos. Mijn excuses dat ik geen andere merken heb gebruikt. Ditmaal heb ik de achtergronden met allemaal verschillende materialen gedaan. Bij de laatste kaart kleurde ik de achtergrond met mijn nieuwe Koh i noor wax aquarell. Deze kreeg ik op mijn verjaardag en ik wilde ze meteen uitproberen. Wederom ging het hartstikke goed op het papier.

De details heb ik gemaakt met een witte gelpen en de boom heb ik ingekleurd met een zwarte Posca pen.

Mijn eindconclusie is zeer positief! Het is een prachtig kaartenboekje met mooie en leuke illustraties. De kaarten zijn gedrukt op lekker stevig papier waardoor het ook zeer geschikt is voor natte materialen! Het enige nadeel vond ik het grijze inkt waarmee de illustraties zijn gedrukt. Ik heb zelf liever zwart😊

Wollige Winterdromen is o.a te koop bij BBNC Uitgevers voor het bedrag van €12.99

BBNC Uitgevers

Facebookpagina Wendy Kleurt