Schemertijd Maria Trolle door Wendy Kleurt

Onlangs mocht ik het prachtige kleurboek Schemertijd ontvangen van BBNC Uitgevers/MUS creatief. Hartelijk dank hiervoor😊

Een pakje in de brievenbus, riep mijn man. In eerste instantie zag ik al voor mij dat er wederom een pakketje vast zou zitten in onze brievenbus😉 Gelukkig was dit niet het geval!

Er kwam een schitterend boek tevoorschijn uit het pakket. Een prachtige harde kaft met een zwarte rug en gouden letters. Afgewerkt met dik zwart papier. Ik hou van dit soort boeken. De eerste indruk is dan ook goed.

De ene illustratie is nog mooier dan de ander. Sommige illustraties hebben een zwarte achtergrond, de andere kan je zelf naar wens inkleuren.

Zoals jullie van mij gewend zijn heb ik een filmpje gemaakt, welke je hieronder kunt bekijken:

Tijdens het doorbladeren viel mij op dat het papier erg glad leek. Bij mijn eerste plaat werd duidelijk dat het papier inderdaad erg glad was. Ik koos voor een plaat met een zwarte achtergrond. De Bruynzeel Expression kleurpotloden leken mij wel geschikt om als budget potloden te testen aangezien deze lekker zacht zijn om mee te kleuren.

Op zich was het goed te doen met deze kleurpotloden. Ik heb wel veel meer druk op de potloden moeten zetten en meerdere lagen moeten gebruiken om het egaal te krijgen. Ik ben niet ontevreden over het eindresultaat. Een zwarte achtergrond maakt een plaat sprekender vind ik zelf😊

Mijn tweede plaat begon ik in te kleuren met Neocolor 2. Het leek mij leuk om hiermee eerst de achtergrond in te kleuren. Neocolor 2 is wateroplosbaar krijt in diverse prachtige kleuren die onderling ook nog fijn te mengen zijn. Het papier kon best veel water hebben. Ik maak altijd gebruik van een Derwent waterbrushpen maar je kan ook een penseeltje met een bakje water gebruiken. Een waterbrushpen is een kwastje gevuld met water.

In mijn ogen was de achtergrond geslaagd en ben ik verder gaan kleuren met mijn Faber Castell Polychromos kleurpotloden. Deze potloden deden het stukken beter dan de voorgaande potloden van mijn eerste plaat.

Ik heb uiteindelijk nog wat stukken ingekleurd met de Neocolor 2. O.a de paddestoelen en de bloemen. De binnenkant heb ik later bewerkt met een andere tint paars😊

Bij mijn laatste kleurplaat koos ik voor de Prismacolor Premier kleurpotloden. Deze potloden zijn op waxbasis en zijn erg zacht. Dit was een goede keuze want de potloden kleurden fantastisch op het ietswat gladde papier. Blenden ging lekker, meerdere laagjes waren geen probleem.

De vogeltjes deed ik met 1 kleur Neocolor 2 en uiteindelijk heb ik met een Posca marker nog wat details aangebracht😊

Mijn eindconclusie is als volgt…

Het is een schitterend kleurboek. Het boek is voorzien van een harde luxe kaft en afgewerkt met mooi dik zwart papier. De rug van het boek is zwart en bedrukt met gouden letters.

Het papier is vrij glad. De wat hardere potloden kleurden niet zo prettig, maar met wat vettere potloden kleurde het heerlijk weg.

Heb je interesse in dit prachtige boek? Bestel hem dan bij Alles voor kleuren voor het bedrag van €14.99! Klik hier om Schemertijd te bestellen!

Wil je op de hoogte blijven van mijn kleurwerk? Geef mijn pagina dan een vind ik leuk en je blijft automatisch op de hoogte😊

Facebookpagina Wendy Kleurt