Bruynzeel Expression 72 – Royal Talens

Onlangs ontving ik van Royal Talens/Bruynzeel een prachtige nieuwe set van maar liefst 72 Bruynzeel Expressions. Hier wil ik Royal Talens hartelijk voor bedanken!

———————————————————–

Royal Talens over Bruynzeel Expression

De kleurplaten die je maakt en de mandala’s die je inkleurt zijn het waard om lang mooi te blijven. En tijdens het kleuren gebruik je natuurlijk graag potloden met een prachtige kleurafgifte. Bruynzeel begrijpt dat. De Colour-collectie van Bruynzeel Expression helpt je tijdens het kleuren, want je voegt de prachtigste tinten toe aan je kleurplaat zonder hard te hoeven drukken.

Bruynzeel Expression Colour is verkrijgbaar in 3 blikken. De kleinste set bestaat uit 12 basiskleuren. Uitgebreide sets van 24 en 36 kleurpotloden bevatten naast deze basiskleuren diverse kleurschakeringen om meer nuance aan te brengen in je tekening.
De kleurkern van een Bruynzeel Expression kleurpotlood, de zogeheten stift, is 3,3 mm breed en is van hoogwaardige pigmenten voor een extra goede kleurafgifte.

———————————————————–

Het grootste blik was jarenlang gevuld met 36 heerlijk zachte kleurpotloden en inmiddels is de set van 72 mooie kleuren uitgekomen.

De set van 36 heb ik al jaren in mijn bezit. Dit waren 1 van de eerste grotere set kleurpotloden die ik aangeschaft heb. De potloden zijn licht en liggen daardoor fijn in de hand. Ook zijn ze verrasend zacht waardoor het kleuren in kleurboeken erg prettig werkt.

De potloden zijn erg goed te slijpen waardoor je makkelijk kleinere details in kunt kleuren. Voordat ik begin aan een kleurplaat kies ik de kleuren en slijp ik mijn potloden. Er zit vaak nog een fabriekslaagje om de punten dus is het beter om ze eerst even te slijpen. Ik maak gebruik van de Dahle 133 en sinds kort de Derwent superpoint slijper en daarin zijn ze makkelijk te slijpen.

De eerste kleurplaat die ik gekozen heb is er 1 uit het kleurboek Tijdperk van Hanna Karlzon.

Ik ben begonnen met het inkleuren van de bloemen en de blaadjes. De Expressions gaan letterlijk als een speer over het papier. De kleuren komen erg mooi tot hun recht en daarnaast zijn de kleuren ook goed te blenden.

De fles deed ik met 1 van mijn oudere Bruynzeel pastelpotloden die ook erg lekker werken in diverse kleurboeken. Ik breng steeds dunne laagjes aan en veeg dit uit met mijn vingers en blijf dit herhalen tot ik tevreden ben.

Mijn tweede kleurplaat kleurde ik in het boek Schemertijd van illustratrice Maria Trolle. Op het eerste gezicht leek het alsof dit papier te glad was voor de Bruynzeel Expression. Op zich viel dit best mee. Ik moest iets meer druk uit oefenen maar ben zeer tevreden over het eindresultaat😊

Mijn eindconclusie is zeer positief. De Bruynzeel Expression potloden kan ik iedereen, van beginner tot gevorderde kleurder aanraden. Ze liggen erg fijn in de hand en zijn lekker zacht. Blenden gaat ook erg goed. Met de set van 72 kan je goed uit de voeten en heb je genoeg kleurkeuze😊