Mandala Artist Edition – BBNC Uitgevers – door Wendy Kleurt

Van BBNC Uitgevers ontving ik onlangs de Mandala Artist Edition om een recensie over te schrijven. Hartelijk dank hiervoor.

De Artist Edition heeft in tegenstelling tot de enige echt mandalakleurboeken een harde kaft en een mooie zwarte bindrug. Het boek is kleiner dan de enige echte mandalakleurboeken en het papier is creme in plaats van wit. De platen zijn enkelzijdig gedrukt dus je kunt allerlei materialen gebruiken.

Ik heb 2 mandala’s gekleurd om te kijken wat het papier doet en of dit fijn kleurt.

Voor de eerste heb ik gebruik gemaakt van de Faber Castell Albrecht Dürer aquarelpotloden in combinatie met een waterbrushpen. Het papier doet het goed icm aquarelpotloden en het water.

Bij de tweede mandala heb ik gebruik gemaakt van mijn Faber Castell Polychromos potloden. Ik vond het papier iets te glad, maar het ging verder goed. De kleuren komen mooi uit door het creme kleurige papier.

Om eerlijk te zijn ben ik meer fan van de Enige echte mandala kleurboeken. Het papier in die boeken vind ik prettiger kleuren dan het papier in dit boek.

Ook vond ik de diverse mandala’s een beetje tegenvallen, maar dit is natuurlijk persoonlijk.

De Mandala Artist Edition is te koop bij BBNC Uitgevers en Alles voor kleuren 😊