From holland with love – Wendy Kleurt

Onlangs ontving ik van Pepperbooks het nieuwe kleurboek van Masja van den Berg “From holland with love”

Masja nam contact met mij op of ik, net als haar voorgaande kleurboeken, een recensie wilde schrijven over haar nieuwste kleurboek. Even later lag hij dan ook in de brievenbus, waarvoor mijn hartelijke dank 😊

From holland with love heeft prachtige platen die alles te maken hebben met holland, nederland. Van een kaasmeisje tot een prachtige molen, het staat er allemaal in.
De kaft is hard in tegenstelling tot Masja haar eerdere kleuboeken. Persoonlijk vind ik dit erg prettig. Ook zit er een perforatierand in en zijn de platen enkelzijdig gedrukt op mooi stevig wit papier.

Mijn eerste plaat kleurde ik met diverse merken kleurpotloden. O.a de Faber Castell Polychromos, Caran d’ache Luminance, Derwent Inktense en Derwent Graphtint. De achtergrond deed ik met softpastelkrijt van Faber Castell. Dit heb ik daarna bewerkt met mijn electrische gum van Derwent.

In eerste instantie was ik totaal niet tevreden over deze plaat. Er ging heel veel mis waardoor ik mij steeds meer begon te ergeren.. Naarmate ik hem vaker bekijk vind ik hem toch best redelijk gelukt. Misschien moet ik iets minder streng voor mezelf zijn. Er komt zoveel moois voorbij op kleurgebied dat de moed mij soms in de schoenen zakt en ik nóg meer mijn best ga doen. Ik moet dat loslaten en gewoon weer lekker relaxt gaan kleuren😊

De tweede plaat die ik ingekleurd heb is deze mooie molen:

Ik heb deze plaat ingekleurd met Faber Castell Polychromos en Faber Castell Pitt pastelpotloden.

Het papier is in 1 woord geweldig. Zowel normale potloden als aquarelpotloden én pastelpotloden doen het heel erg prettig. Pastelkrijt van Faber Castell doet het ook goed. Stiften heb ik niet getest aangezien ik graag met potloden werk.

From holland with love is te koop op de webshop van Masja’s Artwork voor €9.99