Tijdperk Hanna Karlzon – Wendy Kleurt

Onlangs ontving ik van BBNC Uitgevers het prachtige kleurboek Tijdperk van Hanna Karlzon waarvoor mijn hartelijke dank!

Bij binnenkomst viel mij meteen op dat de rug van het boek nu een andere kleur had dan de andere boeken van Hanna Karlzon. Ik vind het echt lelijk en het staat ook niet mooi in mijn boekenkast 😉

Alle andere uitgaves hebben een mooie zwarte rug, waardoor Tijdperk nu erg opvalt in het rijtje

Natuurlijk veranderd het niets aan de inhoud van het prachtige kleurboek. Ik vind het gewoon erg jammer. Ik heb Hanna Karlzon gevraagd waarom deze uitgave een andere kleur had. Zij gaf aan dat dit de keuze van de uitgever was. Dus foei BBNC Uitgevers! Nooit meer doen 😉

Ik heb natuurlijk ook weer een filmpje gemaakt van het boek voor een zo goed mogelijk beeld van dit boek:

In de Zweedse editie Tidevarv genaamd, had ik al een plaat ingekleurd met de Faber Castell Polychromos kleurpotloden. Dat verliep vlekkenloos.

Stiekem keek ik uit naar de Nederlandse editie omdat ik wist dat de papierkeuze van BBNC Uitgevers nét iets prettiger kleurt dan het papier van de Zweedse uitgever. Tijdperk is dan ook dikker en zwaarder dan Tidevarv.

De eerste plaat heb ik ingekleurd met een soort van budget kleurpotloden omdat ik wilde testen hoe de wat goedkopere kleurpotloden het deden op het papier. Ik heb hiervoor de Bruynzeel Expression set van 72 gebruikt.

Ik kan er niets anders over zeggen dat ook dit merk kleurpotlood het fantastisch doet op het papier. Het pigment word goed opgepakt, in laagjes kleuren geeft geen problemen. Het papier verzadigd niet snel. En natuurlijk komen de kleuren mooi uit.

De achtergrond heb ik gedaan met softpastelkrijt van Faber Castell. Ik vouw een wattenschijfje en ga hiermee over het krijtje totdat er genoeg kleur aan zit. Met het wattenschijfje breng ik de kleur weer aan op het papier. Dit herhaal je totdat je zelf tevreden bent qua kleur. Het krijt hecht goed en de kleuren zijn onderling ook goed te mengen voor een mooie overloop van kleur.

De tweede plaat kleurde ik met de nieuwste kleurpotloden van Derwent. De Derwent Procolour.

De Procolour is een nieuw kleurpotlood op waxbasis welke vrij hard zijn, maar ook weer niet te hard. De punten zijn enorm scherp te slijpen en de kleuren zijn erg mooi. Je kunt er ook enorm veel laagjes mee kleuren wat de kleurverlopen weer heel mooi maakt. Het papier kon dit harde potlood goed aan en diverse laagjes kleuren was ook geen probleem.

De derde en laatste plaat uit Tijdperk heb ik gekleurd met Faber Castell Polychromos kleurpotloden, Caran d’ache pastelpotloden, Koh i noor pastelpotloden en 2 Posca markers.

De achtergrond is gedaan met een zwarte Posca marker. Ik ben gek op zwarte achtergronden. Je plaat word er meestal een stuk sprekender van. Het papier is dus voor diverse materialen geschikt.

De boeken van Hanna Karlzon zijn en blijven mijn favoriet. De illustraties zijn mooi. Het papier is vrijwel altijd fantastisch en de boeken zien er altijd luxe uit met de harde kaft en mooie bindrug. Zeer zeker de prijs waard!!

Tijdperk is te bestellen bij BBNC Uitgevers of Alles voor kleuren

BBNC Uitgevers

Alles voor kleuren

Wil je mijn kleurwerk graag blijven volgen? Neem dan een kijkje op mijn kleurpagina op facebook waar ik met regelmaat een update plaats

Wendy Kleurt op Facebook