Het achtste enige echte mandalakleurboek – BBNC Uitgevers door Wendy Kleurt

Onlangs ontving ik Het achtste enige echte mandalakleurboek van BBNC Uitgevers waarvoor mijn hartelijke dank!

Mandala’s wie kent ze niet? Ze zijn er in allerlei uitvoeringen. De 1 nog mooier dan de ander. De ene mandala heeft dikke lijnen, de ander weer dunne. Er zijn mandala’s met bloemen en zelfs met dieren.

BBNC Uitgevers heeft inmiddels al weer deel 8 uitgebracht en heeft weer een prachtig boek neergezet met allerlei aparte mandala’s van maar liefst 30 x 30 centimeter. De 1 nog mooier dan de ander en uiteraard zijn ze weer op fantastisch papier gedrukt.

Ik neem aan dat jullie inmiddels wel nieuwschierig zijn naar de binnenkant 😉Zoals jullie van mij gewend zijn heb ik natuurlijk weer een filmpje gemaakt van dit boek. Het heeft mij nogal wat zweet gekost aangezien het een groot boek is en ik hem graag volledig in beeld wilde hebben. Na wat aanpassingen is het mij gelukkig gelukt 😉

Nadat ik een mandala had uitgekozen om te kleuren, besloot ik om voor de verandering maar eens mijn Copic Ciao markers te gaan gebruiken. Het papier is hier dik genoeg voor en voor de zekerheid heb ik 2x A4 markerpapier van Clairefontaine achter de plaat gelegd. Onlangs ontving ik van Busch & van der Worp een prachtige set met 12 kleuren Copic Ciao. Zelf had ik al een aantal kleurtjes, dus ik had kleurkeuze genoeg. Ik ben voor de paars en roze tinten gegaan. In plaats van schaduwen aan te brengen met de markers heb ik ervoor gekozen om schaduw aan te brengen met kleurpotlood. Ik heb een Faber Castell Polychromos en een Caran d’ache Luminance potlood gebruikt.

De markers doen het fantastisch op het papier. Ze bloeden ietswat, maar hier heb ik geen problemen door ondervonden. Omdat de Copic Ciao op alcoholbasis zijn drukken ze enorm door, dus de plaat op de achterkant gaat verloren. Maar daarintegen heb je wel een prachtig streeploos resultaat!

Mijn tweede mandala besloot ik met Derwent Inktense potloden te kleuren. Deze potloden zijn op inktbasis en wanneer het pigment in aanraking komt met water heb je een intense kleurexplosie! Daardoor zijn het mijn favoriete potloden in combinatie met het gebruik van water. Uiteraard kan het papier water met gemak aan en zie je na opdrogen geen oneffenheden. De waterbrushpen die ik meestal gebruik is er 1 van Derwent.

Wat kan ik nog meer vertellen over deze prachtige mandala kleurboeken? Eigenlijk helemaal niets!

Wel heb ik nog een tip voor BBNC Uitgevers: denk er eens overna om er een spiraal in te zetten. Zo word het kleuren nóg makkelijker op een kleine oppervlakte en kan je het boek makkelijker draaien op je bureau of tafel

Het achtste enige echte mandalakleurboek is o.a te verkrijgen bij BBNC Uitgevers op de webshop voor het bedrag van €12.50

Facebookpagina Wendy Kleurt

BBNC Uitgevers