Lamy plus kleurpotloden door Wendy Kleurt

Van La Couronne du Comte ontving ik een prachtig blik Lamy plus kleurpotloden waarover ik een recensie mag schrijven. Hartelijk dank hiervoor!

Enige tijd geleden ontving ik een doos vol leuke kleurmaterialen en daar zaten deze potloden ook bij. Ik heb ooit wel gehoord over deze potloden maar heb er nog nooit mee mogen werken dus toen ik ein-de-lijk tijd had heb ik deze potloden als eerste van de stapel gepakt.

Het zijn grove 3 hoekige kleurpotloden met een dikke kern. De grip is door de vorm van dit potlood echt heel erg fijn. Zelf ervaar ik nog weleens problemen met de vorm van een potlood doordat ik Fibromyalgie heb, maar deze vorm vind ik echt geweldig.

Mijn eerste gedachte bij het zien van de potloden was, hoe ga ik deze potloden slijpen? Gelukkig passen ze zonder problemen in mijn favoriete slijper, de Dahle 133! In het begin heeft hij er wat moeite mee door de vorm van de potloden maar als hij eenmaal op gang is heb je mooie stevige punten!

De eerste plaat welke ik gekleurd heb voor deze recensie is een mooie mandala uit mijn mandala agenda welke uit is gegeven door BBNC Uitgevers

De potloden kleuren redelijk op dit papier. Tijdens het kleuren merkte ik dat er in de stift van de potloden harde stukjes zaten. Persoonlijk vind ik dit niet prettig kleuren omdat het potlood dan krassen veroorzaakt op het papier. Wanneer je de harde stukjes kwijt bent, kleuren de potloden wel redelijk.

Ik heb tussen het kleuren door even een mini kleurenkaartje gemaakt en hierbij merkte ik dat niet alle kleuren harde stukken in de stift hadden zitten.

De kleurafgifte is redelijk in mijn ogen. Je moet best wat kracht zetten en meerdere lagen gebruiken om mooie sterke kleuren te krijgen. Het witte kleurpotlood uit deze set heb ik gebruikt als blenderpotlood om de kleurverlopen te blenden.

Mijn tweede plaat is wederom een leuke mandala uit mijn agenda. Bij deze kleuren heb ik geen harde stukken in de stift van het potlood opgemerkt. Hierdoor ging het kleuren soepeler en kreeg ik er lol in om met deze potloden te kleuren. De combinatie van kleuren vind ik ook best goed gelukt.

De Lamy plus kleurpotloden zijn er in diverse sets te verkrijgen. Deze set van 24 kleurpotloden kost €22 en is te bestellen bij La Couronne du Comte

Nogmaals mijn hartelijke dank voor het vertrouwen en de kleurmaterialen.

La Couronne du Comte

Facebookpagina Wendy Kleurt