Ochtendgloren || Hanna Karlzon || door Wendy Kleurt

Van BBNC Uitgevers ontving ik dit prachtige exemplaar “Ochtendgloren” van illustratrice Hanna Karlzon waarvoor mijn hartelijke dank!

Het is alweer even een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven. Voor dit prachtige exemplaar heb ik uitgebreid de tijd genomen om een aantal platen in te kleuren. Het is en blijft een feestje om in deze boeken te mogen kleuren. 

Een kijkje in Ochtendgloren/Magisk Gryning (exact hetzelfde qua inhoud)

Toen ik het boek uitpakte viel mij meteen op dat de Nederlandse vertaling van “Magisk Gryning” een stuk dikker en zwaarder was dan de Zweedse uitvoering. Bij het doorbladeren van het boek kwam ik erachter dat het papier dikker was en ook wat gladder. Tijdens mijn eerste plaat ontdekte ik dat dit papier ook nog eens prettiger kleurde dan het papier van de Zweedse uitgave.

Ik ben begonnen met mijn Faber Castell Polychromos. Wat een genot!! Echt eerlijk waar, dit papier zou elk kleurboek moeten hebben! 

De achtergrond was een probeersel die gelukkig goed uitpakte 😉 Ik heb de achtergrond geverft met merkloos aquarelverf van een paar euro. Het papier kan water goed aan, je moet alleen wel goed opletten dat je niet teveel water gebruikt. Een geslaagde eerste plaat voor mij!

Mijn tweede plaat heb ik gekleurd met Derwent Inktense. Ook deze potloden doen het geweldig op het papier. Het gebruik van de waterbrush gaf ook geen problemen, mits je niet te nat werkt. Ook heb ik een Derwent pastelpotlood gebruikt welke ook prettig werkte op het papier. Het lijkt bijna eentonig te worden, maar ik ben super enthousiast over dit geweldige kleurboek!

Mijn laatste plaat heb ik gekleurd met diverse materialen. Ik ben begonnen met de achtergrond met een Posca marker. Door mijn eigen onoplettendheid drukte ik per ongeluk tijdens het kleuren op de Posca punt. Het resultaat was een hele grote drup inkt op mijn plaat! Hier baalde ik vreselijk van, maar gelukkig heb ik het op kunnen lossen. De rest van de plaat heb ik gekleurd met Faber Castell Polychromos en een paar Karisma Berol potloden. Uiteraard deden alle materialen het goed op het papier en ik blijf razend enthousiast!

Wat moet ik verder nog vertellen over dit prachtige boek met fantastisch papier en mooie afwerking? Ik zou hem snel gaan bestellen als je hem nog niet in je bezit hebt of rennend naar de boekhandel!

BBNC Uitgevers

Alles voor kleuren

Facebookpagina Wendy Kleurt