Review, Mijn wonderlijke wereld deel 5 – Masja van den Berg – Wendy Kleurt

Een tijd geleden ontving ik van Uitgever Meis&Maas het 5e deel van het kleurboek Mijn wonderlijke wereld van Masja van den Berg om hier een recensie over te schrijven. Hartelijk dank!

Masja stuurde mij persoonlijk bericht of ik voor haar haar 5e deel wilde recenseren. Uiteraard voelde ik mij vereerd dat ze mij dat vroeg! Over de eerdere delen heb ik ook recensies geschreven dus ik wist ongeveer wat ik kon verwachten.

Het boek heeft het herkenbare “Masja” uiterlijk en ook de platen zijn weer duidelijk te herkennen. Ditmaal is het boek gedrukt op steviger papier en de platen zijn enkelzijdig gedrukt wat het werken met diverse materialen mogelijk maakt. Masja heeft duidelijk gehoor gegeven aan de reacties van haar fans op haar facebookpagina!

Allereerst natuurlijk weer een filmpje van het boek zodat jullie een goede indruk krijgen van de binnenkant 😊

Ook heb ik nog een paar foto’s gemaakt van de diverse platen in het boek en je ziet dat het boek een perforatierand heeft zodat je de platen makkelijk uit het boek wilt halen. Ik heb ervoor gekozen om de platen tijdens het kleuren te laten zitten.


De eerste plaat die ik uitgekozen heb in dit boek, heb ik gekleurd met voor mij nieuwe potloden waar ik nog niet eerder mee heb gewerkt, de Marco Renoir kleurpotloden. Deze set is ongeveer 3 maanden onderweg geweest vanaf de verkoper in China naar Nederland. Ik had de hoop al opgegeven dat ze ooit nog zouden komen, totdat mijn man thuiskwam na zijn dienst en hij voor mij een pakje had opgehaald bij het postkantoor. Ik was in de veronderstelling dat het mappen waren dus ik zei nog, ik maak ze straks wel open. Tot ik ineens besefte dat er wel erg veel luchtkussentjes om het pakketje zaten. Ik heb voorzichtig de zijkant open gemaakt en tot mijn grote verbazing zag ik dat het de potloden waren.

De potloden kleuren erg prettig op het papier en onderling zijn de kleurtjes ook heel fijn te mengen.

De witte accenten en het zwarte heb ik gekleurd met Posca markers. Deze deden het ook erg fijn op het papier. De achtergrond heb ik bewerkt met Faber Castell softpastelkrijt en uiteindelijk heb ik dat weer bewerkt met mijn electrische Derwent gum.

De tweede plaat die ik gekleurd heb voor deze recensie heb ik gekleurd met mijn Derwent Graphtint aquarelpotloden. In deze potloden zit grafiet wat de kleuren erg mooi en bijzonder maken. 

Het pigment heb ik bewerkt met mijn Derwent waterbrushpen en dit ging prima. Nadat het was opgedroogd zag je geen oneffenheden en het drukte ook niet door.

Ik wil Masja en Uitgever Meis&Maas nogmaals hartelijk danken dat ik dit kleurboek heb mogen recenseren. Ben je benieuwd naar het werk van Masja? Neem dan een kijkje op haar website:

Website Masja van den Berg
Wil je mij volgen? Neem dan een kijkje op mijn facebookpagina 😊