BBNC Kleurkerstkaarten door Johanna Ans

BBNC Kleurkerstkaarten voor Volwassenen, zilverkleurig doosje, door Johanna Ans

Zoals jullie al hebben begrepen, heeft Wendy me gevraagd om haar te helpen met haar reviews voor BBNC…. en daar kan en mag ik natuurlijk geen nee tegen zeggen…we delen dezelfde hobby, dezelfde passie, en helaas hebben we allemaal maar 24 uur in een dag. Soms gaat het kleuren je gemakkelijk af, andere momenten gebeuren er dingen in je leven, waardoor het even niet kan, of het gewoon teveel word….. Mijn helpende handen voor Wendy….maar ook voor jullie inspiratie natuurlijk!

20 verschillende kaarten om in te kleuren…. stevig wit papier, dat is het eerste wat me opvalt… fijne lijntjes in de meeste tekeningen ook, gevarieerd van traditioneel tot de moderne Kerst. Kaarten met en zonder kader, kortom, er moet wel iets gezelligs voor je bij zitten om in te kleuren. Ik heb gewoon “blind” gekozen, vanuit het doosje een kaart trekken, en die ben ik gaan inkleuren. Ik had al gelijk een hele leuke in de hand, strakke hippe kerstboompjes!

20161205_194823-1-1

Wat heb ik allemaal gebruikt, Stabilo 68, de Micro-Line (imitatie Microns) en enkele Spectrum Noir Sparkles. Die SN is even wennen, heel flexibel penseeltje, maar je kan er dan ook mee in de allerkleinste hoekjes, als je der even mee gewerkt hebt, ben helemaal into die sparkles!

Mijn tweede kaart, ook op dezelfde manier “gekozen”, heb ik iemand voor in gedachten, iemand die wel een opkikkertje kan gebruiken, en helemaal niet van nostalgie houd, want dat roept herinneringen op waar ze liever niet aan denkt…dus ik ga voor bont, kleurrijk en vooral vrolijk!

Voor de tweede kaart heb ik gebruik gemaakt van Faber Castell Grip stiften, Stabilo 68 en Spectrum Noir Sparkles. De stiften kleurden heerlijk op het papier, overigens, dan doen al mijn tot nog toe gebruikte materialen…. Ik heb een zwarte Posca pen 0.7mm gebruikt om de sneeuwster wat meer accent te geven. Ik zal bij mijn derde kaart dan ook maar eens potlood gaan gebruiken, Bruynzeel Expressions, want die zaten als cadeautje van Wendy bij mijn pakketje boeken!

Graai, graai, ritsel ritsel….oeh…een sneeuwman… ik ben niet zo goed in wit kleuren, maar ik ga der gewoon mijn eigen draai aan geven!

Het is een echte mixed media geworden, begonnen met Staedtler Triplus (ja de mijne hebben gekleurde gripjes, van lege gelpennen afgehaald, om mijn kleurbult te sparen), Bruynzeel Triple potlood voor de sneeuw, een blauwe Sharpie voor de achtergrond, Bruynzeel voor achter de achtergrond, een Stabilo 68 en een Action glittergelpen erbij gepakt, en het geheel verfraaid met de transparante Spectrum Noir Sparkles. Het witte ongekleurde papier, krijgt dan toch ineens een hele andere uitstraling, alsof het echt sneeuw is dus!
20161206_112243-1
De vierde en laatste kaart, welk “duiveltje” springt er uit het doosje. Yoehoeh, een lekkere drukke, daar hou ik wel van. Ik ga die lekker lowbudget inkleuren met de set gelpennen van Lidl…. Ben niet zo happy met die doos, 10 glittergelpennen er in en toch maar 6 kleuren…foutje of bewuste keus… Ik ga toch een out-of-my-colorbox kaart maken, geheel roze, paars en zilver…helemaal mijn kleuren niet, maar ik weet wel al wie deze kaart gaat krijgen, en die al hem beslist erg leuk vinden!

Ik heb met plezier gewerkt aan deze kaarten, mijn materialen die ik heb ingezet deden het allemaal prima op dit dikke papier, zelfs de Sharpie drukte niet door. Met de mooie rode envelop erbij heb ik ze in een hoesje gedaan in afwachting van versturen.
20161206_151518-1

Wil jij zelf ook deze leuke kaartenset hebben, kijk dan hier op de pagina van BBNC.

Met deze vrolijke kaarten die jij gaat inkleuren, zul je zeker vele mensen blij gaan maken voor de Kerst, ik wens jullie in ieder geval alvast hele Fijne Feestdagen toe.

Dank je wel Wendy, voor de mooie kaartenset.

Johanna Ans, jullie gast reviewer

 

Geplaatst in: Home