Natuur mandala’s BBNC uitgevers

Van BBNC uitgevers ontving ik het kleurboek Natuur mandala’s waarvoor mijn hartelijke dank.

Informatie van het internet:

Natuurmandala’s bevat 35 prachtige mandala’s die geïnspireerd zijn op de natuur. Je vindt er allerlei natuurlijke figuren in terug, van bloemen en planten tot insecten en dieren. Ze zijn ontworpen door de getalenteerde kunstenares Annemarie Vermaak, die met haar natuurmandala’s een leuke en gemakkelijke manier biedt om creatief bezig te zijn. Van vlinders en kevers tot pauwen en koi karpers, de levendige en gedetailleerde illustraties bieden de mogelijkheid om je verbeelding te laten spreken en je innerlijke kunstenaar te bevrijden. De mandala’s zijn gedrukt op extra stevig papier en zijn enkelzijdige bedrukt, waardoor je geen last hebt van doordrukken. 

Annemarie Vermaak begon haar carrière na de opleiding Reproductietekenen aan het Grafisch Lyceum Rotterdam als grafisch ontwerper in Amerika. Vijftien jaar later volgde Annemarie de cursus Boeken Illustreren en besloot van tekenen haar beroep te maken. Inmiddels heeft ze twee kinderboeken geïllustreerd, Het enige echte knip- en kleurboek uitgebracht en maakt zij tekeningen en schilderijen in opdracht. Annemarie werkt vanuit haar studio-aan-huis in de vesting van Gorinchem. 


Toen ik het kleurboek binnen kreeg schrok ik best wel van de afmeting van het boek. Ik had een kleiner formaat verwacht 😉 Hij heeft hetzelfde formaat als de enige echte mandalakleurboeken, 30 cm x 30 cm. Het papier ziet er op het eerste gezicht goed uit. Het is net zo stevig als het papier in de mandalaboeken. Het boek is enkelzijdig gedrukt wat het werken met diverse materialen mogelijk maakt. 

—————————-

Uiteraard heb ik weer een filmpje gemaakt om een goed beeld te geven van dit kleurboek:

—————————-

Hieronder nog een paar voorbeelden uit het kleurboek:

De plaat die ik voor deze recensie heb gekleurd, heb ik gekleurd met mijn Faber Castell Albrecht Dürer aquarelpotloden. Het papier is uitermate geschikt voor het gebruik van potlood en het nabewerken met water. Na opdrogen zie je vrijwel geen oneffenheden terug op het papier. Potlood kleurt goed op het papier. Al heb ik wel steeds het gevoel gehad dat ik meer druk moest zetten. 

De achtergrond heb ik bewerkt met Faber Castell softpastelkrijt wat ook erg prettig werkte op het papier. Het krijt hecht goed en is goed uit te vegen met je vinger of een wattenschijfje. 

Natuur mandala’s is te bestellen op de website van BBNC uitgevers.