Staedtler Karat aquarelpotloden

Van Staedtler ontving ik een tijd geleden een doosje met 12 Karat aquarelpotloden om te testen en mijn bevindingen met jullie te delen. Hiervoor wil ik Staedtler bedanken.

Ik kleur erg graag met aquarelpotloden dus ik ben dan ook heel erg blij dat ik dit setje mocht ontvangen. De potloden zijn mooi slank en licht waardoor ze erg fijn in de hand liggen. Ook vind ik de kleuren ontzettend mooi en sterk. Ze kleuren echt heerlijk op meerdere soorten papier. 

De Staedtler Karat aquarelpotloden zijn er in sets van 12, 24, 36, 48 en 60. Deze laatste heb ik een tijd geleden aangeschaft en daar heb ik absoluut geen spijt van!

Ook kan je er makkelijk een mooie scherpe punt aan slijpen waardoor ze erg geschikt zijn voor het fijnere werk. In kleurtermen word dat ook wel priegelen genoemd.

Ik heb diverse platen gekleurd op verschillend papier. Omdat ik zelf al een set van 60 had, had ik de beschikking over alle 60 kleuren wat het maken van mooie kleuren combinaties prettiger maakte.

(Dikke Dames kleurkalender BBNC Uitgevers)

(Enige echte mini mandalakleurboek BBNC Uitgevers)

(Zeeman mandala kleurboekje)

(Enige echte mandalakleurboek BBNC Uitgevers)

(100 creaties mandala’s Lantaarn Publishers)

(Global Doodle Gems kleurboek, illustratie Mireille Westerduin)

(Mandala blok Action, illustratie Sabine Design)

Ze kleuren gewoon super lekker. Het pigment laat zich goed uitsmeren en de kleuren zijn op alle soorten en maten papier geweldig om te zien. Het nabewerken van aquarelpotloden doe ik altijd met een Derwent waterbrushpen. Je hebt natuurlijk ook veel andere merken waterbrushpennen, maar die van Derwent vind ik het fijnst om mee te werken.

Kort samengevat:

  • Mooie lichte potloden
  • Fantastische kleuren
  • Makkelijk te bewerken met water
  • Je kunt ze goed slijpen
  • Ze kleuren zeer fijn op diverse soorten papier
  • Sets van 12, 24, 36, 48 en 60
  • Betaalbare sets!

Ik vind ze echt een aanwinst binnen mijn verzameling! Ik zal ze dan ook zeker vaker gebruiken.
Linken: