De enige echte Dikke Dames kleurkerstkaarten

Van BBNC Uitgevers ontving ik dit leuke doosje met kerstkaarten om een recensie over te schrijven. Hartelijk dank hiervoor!

De mussen vallen nog net niet dood van het dak met deze temperaturen maar toch wil ik het alvast over kerst kaarten hebben😉 We zitten tenslotte al weer in September van 2016. Nog een dikke 3 maand en dan is het al weer kerst! Vorige week zag ik dat Action al weer kerstspullen had staan dus ik wilde per sé met de kaarten beginnen..

Het doosje ziet er uitnodigend uit waardoor het mijn nieuwschierigheid wekte toen ik het pakje binnen kreeg. Er zitten 20 kerstkaarten om in te kleuren in en voor elke kaart een mooie rode envelop. De kaarten zijn 15cm x 15cm wat ik een prettig formaat vind om te kleuren. De achterkant heeft voldoende ruimte voor een korte boodschap.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Natuurlijk heb ik weer een filmpje gemaakt om alles duidelijk te kunnen laten zien..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ik heb meerdere kaarten gekleurd met verschillende materialen om te kijken wat prettig kleurt. De eerste kaart heb ik gekleurd met Faber Castell Albrecht Dürer aquarelpotloden. Deze potloden deden het prima op het papier van de kaart. Ook het nabewerken met water gaf geen problemen. Enigste wat er gebeurde was dat de kaart iets bol ging staan door het gebruik van water maar als je de kaart even tussen wat zwaardere boeken legt word hij weer recht.

De tweede kaart heb ik gekleurd met Stabilo 68 stiften, Faber Castell Polychromos en de achtergrond met FC pastelkrijt en een Posca glitter marker. Alle genoemde materialen kleurden erg fijn op het papier. Stift kleurt ook erg lekker en met de juiste techniek kleur je mooi streeploos. De achtergrond heb ik gedaan met pastelkrijt en een sjabloon. Later heb ik met een glitter Posca de accenten aangebracht.

De derde kaart heb ik wederom gekleurd met mijn Faber Castell Albrecht Dürer aquarelpotloden en bewerkt met een Derwent waterbrushpen. De accenten zijn ook weer gedaan met Posca markers.

De laatste kaart voor deze recensie heb ik gekleurd met Finecolour sketch markers welke op alcoholbasis zijn en zoals altijd doordrukken. De markers kleurden ook erg prettig op de kaart. Je moet alleen een beetje opletten dat de markers ietswat ‘bloeden’ (uitlopen). 

Heb je na het lezen interesse in de Enige echte Dikke Dames kleurkerstkaarten? Ze zijn te bestellen bij o.a Alles voor kleuren voor €6.99