Het zesde enige echte mandalakleurboek, BBNC uitgevers

Van BBNC Uitgevers ontving ik Het zesde enige echte mandalakleurboek om een recensie over te schrijven waarvoor mijn hartelijke dank!

Voor mij is het alweer even geleden dat ik een recensie heb geschreven. Ik heb diverse opdrachten mogen doen op kleurgebied en in overleg met BBNC Uitgevers heb ik de recensies even gelaten voor wat het was. Maar inmiddels ben ik er weer en ik hoop nog een heleboel recensies voor mijn lezers te mogen schrijven!

Mandala’s blijven naast alle andere geweldige platen toch echt mijn favoriet. Je kunt heerlijk relaxt kleuren en eigenlijk kan je niks ‘verkeerd’ doen.

Het is inmiddels alweer het zesde deel van de enige echte mandalakleurboeken reeks.

Het papier ziet er echt goed uit! Het is heel stevig en mooi wit. De platen zijn gedrukt op maar liefst 200 grams papier wat het gebruik van diverse materialen mogelijk maakt.
Voordat ik mijn bevindingen ga delen wil ik jullie eerst een kijkje laten nemen in Het zesde enige echte mandalakleurboek:

Bij mijn eerste plaat heb ik gekozen om te kleuren met de Koh i noor Polycolor kleurpotloden. Deze potloden zijn niet te hard maar ook niet te zacht waardoor ze in diverse boeken fijn kleuren.

Door het ietswat gladde papier moest ik nog best wat kracht op mijn potloden zetten. Het pigment komt wel mooi uit en op sommige stukken heb ik geen gebruik hoeven maken van mijn Prismacolor blenderpotlood. Op sommige andere stukjes wel omdat je nog redelijk wat witte spikkeltjes bleef zien. Ondanks dat ik wat meer kracht moest zetten, ben ik wel heel erg tevreden over het eindresultaat van deze mandala!

De tweede mandala heb ik gekleurd met Faber Castell pitt artist brushpennen. Stift of in dit geval een brushpen met brushpunt kleurde echt heerlijk op het papier. Het was voor mij alweer een hele tijd geleden dat ik met stift heb gekleurd maar het viel me absoluut niet tegen. Ook heb ik 1 kleur Faber Castell Polychromos gebruikt. Ook bij dit merk potlood moest ik iets meer druk zetten. Ik denk dat het papier net een ietsiepietsie beetje te glad is om gewoon met potlood te kunnen kleuren. Neemt niet weg dat ik over deze mandala ook zeer tevreden ben. Overigens drukt stift niet door op de volgende bladzijde dus je kunt de mandala op de achterkant ook gewoon kleuren.

De laatste mandala heb ik gekleurd met mijn Faber Castell Albrecht Dürer aquarelpotloden omdat ik wilde testen wat water met het papier zou doen. Deze potloden kleurden wel prettig op het papier wat mij eigenlijk best verbaasde aangezien de Albrecht Dürer een ‘broertje’ van de Polychromos is. Het gebruik van water gaf ook geen problemen. Het papier zoog het water geleidelijk op zodat je genoeg tijd had om het pigment uit te smeren met de waterbrushpen. Weer een voordeel dus.

Als laatste wil ik jullie nog even een paar voorbeelden laten zien. Zoals je zult zien zit er voor iedereen wel een leuke mandala tussen.

Kort samengevat is Het zesde enige echte mandalakleurboek weer een schitterend boek welke zeker niet mag ontbreken in je collectie kleurboeken! Het papier kleurt fijn, alleen vind ik het wel ‘merkgebonden’. Het ene merk kleurt fijner dan het ander. 

Heb je interesse in Het zesde enige echte mandalakleurboek ? Deze kan je bestellen bij  o.a Alles voor kleuren of BBNC uitgevers

Klik hier voor de facebookpagina van Wendy Kleurt!