Kleur de Lente

Van HQN Kleurboeken ontving ik Kleur de Lente om een recensie over te schrijven waarvoor mijn hartelijke dank.

image

Op het eerste gezicht doet het boek mij meteen denken aan de eerder uitgegeven Action kleurboeken reeks. De platen zijn in mijn ogen totaal niet vernieuwend. Ik heb ze dus eerder voorbij zien komen. Op zich geen probleem, maar de uitdaging was voor mij al iets minder.
De platen zijn enkelzijdig bedrukt en er zit een perforatierand waardoor de platen makkelijk uit te scheuren zijn. Ik heb ervoor gekozen om de platen in het boek te laten zitten.

image

Het papier ziet er op het eerste gezicht goed uit. Mooi van structuur en dikte en helder wit.
Helaas ben ik erachter gekomen dat niets is wat het lijkt wat het papier betreft. Ik schrok eigenlijk wel van de slechte kwaliteit!
Ik heb een aantal pogingen gedaan met verschillende merken potloden maar geen enkel merk kleurde fijn op het papier. Zelfs mijn geliefde Polychromos en Prismacolor Premium potloden niet. De Albrecht Dürer was helemaal een drama. In mijn ogen hoort kleuren te ontspannen maar ik kan je vertellen dat ik eerder gespannen was dan ontspannen!
Toch heb ik doorgezet en heb ik mijn alcoholmarkers uit de kast getrokken. Op zich ging het kleuren daarmee wel redelijk maar het papier zuigt gigantisch inkt waardoor je een andere techniek moet gebruiken dan die je normaal gebruikt met alcoholmarkers. Erg jammer.
Wel heb ik mijn best gedaan om er wat van te maken nadat ik zo teleurgesteld was in het boek en de kwaliteit van het papier…
Eerder schreef ik een review over een ander deel van deze serie. Toen had ik geen problemen met het papier. Het kan aan allerlei dingen liggen. Misschien een andere samenstelling? Wie zal het zeggen.

image

De voorbeelden wil ik jullie uiteraard niet onthouden:

image

image

image

image

image

image

image

Mijn eindconclusie over Kleur de Lente is niet zo positief als dat ik gehoopt had. De platen zijn niet vernieuwend, het papier is in mijn ogen niet geschikt voor het gebruik van meerdere materialen. Potlood kleurt niet prettig op het papier en het blenden (mengen) is ook een drama. Van de stiften en brushpennen word het inkt als het ware uit de stift gezogen waardoor je niet lekker ontspannen kunt kleuren. Het vlekt en word streperig. Je zou met alcoholmarkers in het boek kunnen kleuren, maar houd hierbij rekening met het papier wat ongelofelijk snel en veel inkt zuigt. Ik had het graag anders gezien, maar ik geef altijd mijn eerlijke mening. Wanneer een boek goed is zeg ik het en wanneer iets minder goed of zelfs slecht is zeg ik het ook.

image

Kleur de Lente is te koop voor het bedrag van €6.95
ISBN: 978.90.360.0028.4

Wendy Kleurt facebookpagina