Mijn wonderlijke wereld deel 4

Van uitgever Meis & Maas ontving ik Mijn wonderlijke wereld deel 4 om een recensie over te schrijven en mijn bevindingen met anderen te delen. Hartelijk dank hiervoor.

image

Informatie internet:

(Bron: masjavandenberg.nl)
In deel 4 van Mijn wonderlijke wereld neem ik je mee naar het warme, exotische en magische India. Ontdek de flora en fauna, de sierlijke mandala’s en paisley’s en laat je inspireren door de tropische dieren
Met 46 prachtige tekeningen om in te kleuren is Mijn wonderlijke wereld een nieuwe uitdaging voor iedere kleurfanaat! Door het zorgvuldig geselecteerde papier is de kans op doordrukken nihil.
Masja’s kleurboeken zijn een aanwinst voor iedere kleurfan, van jong tot oud!

image

Na een leuk contact met Masja’s Artwork mocht ik ook dit deel weer recenseren. Eerder schreef ik al een recensie over Mijn wonderlijke wereld deel 3 en nu is Mijn wonderlijke wereld deel 4 aan de beurt.
Alleen de cover spreekt mij al ontzettend aan. Hij valt goed op door de knal kleur geel. Hij is in de winkel dan ook zeker niet te missen en trekt meteen je aandacht! Erg leuk en eens wat anders dan de blauwe covers van de eerdere delen.
Overigens zijn alle eerdere delen nog steeds te bestellen bij Masja’s Artwork in haar webshop.

image

Voordat ik de gekleurde platen met jullie deel zal ik eerst een aantal mooie voorbeelden laten zien.
Het papier voelt weer erg prettig aan en het is mooi wit en stevig. De illustraties zijn ook weer divers en uiteraard zie je de stijl van Masja er in terug.

image

image

image

image

image

Wat ik bij dit deel ook weer fijn vind is het aantal ruimte rondom de illustraties. Je kunt je hierop heerlijk uitleven met pastelkrijt of panpastel.

De eerste plaat die ik gekleurd heb voor deze recensie is een plaat met bloemen, vlinders en diverse bladeren:

image

Bij deze plaat heb ik gekleurd met de kleurpotloden van Caran d’ache Pablo en een paar kleurtjes van de Faber Castell Polychromos.
Persoonlijk vind ik het papier echt fantastisch voor diverse merken potlood. Het kleuren gaat heerlijk en het blenden (mengen) gaat fijn.
De achtergrond heb ik wederom gedaan met mijn Faber Castell softpastelkrijtjes welke ook ontzettend fijn werken op het papier. Het veegt makkelijk uit en het is prima te mengen.

image

De tweede plaat welke ik gekleurd heb is deze mandala in bruin tinten. Ik heb deze gekleurd met mijn Faber Castell Albrecht Dürer aquarelpotloden om te ondervinden wat water met het papier deed.
Ook deze potloden kleurden heerlijk op het papier.
Het pigment wat heel gemakkelijk uit te smeren met de waterbrush pen. Water gaf geen enkel probleem. Het papier nam het water geleidelijk op waardoor je rustig kon werken.
De wat grotere oppervlaktes heb ik met Faber Castell softpastelkrijtjes gedaan en dat ging ook soepel zoals ik eerder al schreef.

image

Mijn eindconclusie over Mijn wonderlijke wereld deel 4 is zeer goed.
De platen spreken mij enorm aan en zijn weer divers en in de stijl van de eerdere delen.
Diverse potloodmerken en soorten kleuren fantastisch op het papier. Wat mij betreft echt een aanrader en dit deel mag zeker niet ontbreken in je kleurboeken verzameling!

Mijn wonderlijke wereld deel 4 is bij diverse webshops te bestellen en natuurlijk bij Masja’s Artwork zelf voor de prijs van €5.99

Masja’s Artwork
Meis & Maas uitgevers
Wendy Kleurt facebookpagina