De enige echte Dikke Dames verjaardagskleurkalender

Van BBNC Uitgevers ontving ik een tijd geleden deze super leuke Dikke Dames verjaardagskalender om in te kleuren. Hier wil ik BBNC natuurlijk hartelijk bedanken!

image

Informatie van het internet:

De Dikke Dames van Julia Woning zijn zo vrolijk, die heb je het liefst altijd in de buurt. Met ‘De enige echte Dikke Dames verjaardagskleurkalender’ is dat zo gepiept! Iedere maand vind je de Dikke Dames in een nieuwe, herkenbare situatie: ’s winters drinken ze thee bij de kachel, ’s zomers zitten ze met ijsjes op het terras. Kleur ze in, hang de kalender op een goed zichtbare plek in de keuken, op de wc, desnoods naast je bed en vergeet nooit meer een verjaardag!

image

De Dikke Dames zijn bekend geworden dankzij Julia Woning wie ook prachtige schilderijen maakt. Als je op de link klikt kom je op de website van Julia Woning. Hier kan je alles vinden, van biografie tot haar mooie kunstwerken.

Website Julia Woning

Van de kalender wil ik eerst even een paar voorbeelden laten zien. De illustraties zijn op A5 formaat en het papier is ontzettend dik wat het geschikt maakt voor vele soorten en merken materialen. Ik heb er met alcoholmarkers op gekleurd en dit ging echt geweldig!

image

image

image

Zoals ik eerder schreef heb ik met diverse merken alcoholmarkers gekleurd. Ik verbaasde mij enorm dat ik ze zo leuk vond! Tijdens het kleuren kreeg ik er steeds meer plezier in om de illustraties in te kleuren.
De volgende platen heb ik gekleurd met Finecolour markers, Spectrum Noir markers, Promarkers en diverse merken stiften. O.a Stabilo 68 en de Pitt brushpennen van Faber Castell. Ook heb ik bij 1 plaat gebruik gemaakt van softpastelkrijt van Faber Castell. Ook dit werkte echt heel erg prettig op het papier, was makkelijk te verdelen en te mengen.

image

image

image

De vierde plaat die ik gekleurd heb, heb ik gedaan met Staedtler Karat aquarelpotloden en de Faber Castell Albrecht Dürer aquarelpotloden om te ondervinden wat het papier deed in combinatie met water en potlood. Potlood kleurt ook heel erg prettig en het gebruik van de derwent waterbrushpen gaf ook helemaal geen problemen. Het water word geleidelijk opgenomen en daardoor heb je rustig de tijd om het pigment uit te smeren. Je kunt dus met recht zeggen dat het papier voor allerlei soorten en maten materialen geschikt is.

image

Mijn eindconclusie is echt heel erg positief! Het is een feest om ze in te kleuren doordat je je qua materiaal helemaal uit kunt leven! Alcoholmarkers, stiften, potloden alles kan!
Heb je interesse in de enige echte Dikke Dames verjaardagskleurkalender? Neem dan een kijkje op de website van BBNC uitgevers óf de website van Julia Woning.

De enige echte Dikke Dames verjaardagskleurkalender
ISBN: 97890 453 1872 1
OMVANG: 12 vellen
UITVOERING: Wire-o met ophanghaakje
VERKOOPPRIJS: € 12,95

Website BBNC Uitgevers
Website Julia Woning
Facebookpagina Wendy Kleurt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s