Cretacolor Karmina kleurpotloden

Van de Kwast ontving ik deze schitterende set Cretacolor Karmina kleurpotloden om een recensie over te schrijven. Hiervoor wil ik de Kwast uiteraard heel erg bedanken!

image

Informatie van internet:

Cretacolor Karmina Kleurpotloden. 
Artist kwaliteit watervaste kleurpotloden. 
Hoog gepigmenteerd. Geschikt voor zachte en 
stevige opzet, schraaptechniek, blending,
overschilderbaar en de kleuren zijn onderling 
mengbaar. 
Leverbaar in blik met 12, 24, 36 potloden.

De Cretacolor Karmina potloden waren voor mij onbekend. Ik had er een enkele keer over gehoord en gelezen maar ik wist niet wat ik mij er van voor moest stellen.
Ik was blij verrast toen ik het pakketje opende welke ik van de Kwast thuisgestuurd kreeg. Ik had verwacht dat ik een klein setje zou krijgen maar tot mijn grote verbazing zat er een set van maar liefst 36 potloden in! Wauw, echt helemaal geweldig!

image

De Cretacolor Karmina potloden zijn bij de Kwast te koop in sets van 12, 24 en 36. Ook kan je ze los bijbestellen dus wanneer er een kleurtje bijna op is hoef je niet een hele set bij te bestellen.
Wat mij direct opviel was dat het vrij grove potloden zijn maar daarintegen licht van gewicht. Daardoor liggen ze wel erg fijn in de hand.
De potloden zijn vrij hard, maar de kleurafgifte is echt heel erg goed. Je kunt heel wat druk uitoefenen op het potlood zonder dat de punt breekt.
Doordat ze wat harder zijn en je er een fijne scherpe punt aan kunt slijpen, zijn ze zeer geschikt om te ‘priegelen’.

image

De eerste plaat die ik heb gekleurd met deze potloden komt uit het kleurboek Tangle Woud waarover ik eerder al een recensie schreef. De potloden doen het echt heel erg goed op het papier. Je hoeft niet veel druk te zetten voor voldoende pigment afgifte. Het onderling blenden gaat ook fijn en het bewerken met een blenderpotlood is ook geen probleem.

image

De tweede plaat die ik gekleurd heb is deze mandala. Zoals je bij beide platen kunt zien zijn de kleuren echt enorm sterk van kleur. Kleine stukjes kleuren (priegelen) gaat ook echt geweldig door de wat hardere punten. Het slijpen van de potloden gaat ook perfect in mijn Dahle puntenslijper.

image

Mijn eindconclusie is positief.
De potloden liggen erg fijn in de hand. De kleuren zijn erg sterk van kleur en ze kleuren op meerdere soorten papier erg fijn! Echt een fijn setje potloden welke je echt een keer geprobeerd moet hebben.

image

De Cretacolor Karmina zijn te koop bij de Kwast vanaf €17.95.
Klik hier om de Cretacolor Karmina potloden te bestellen!

Wendy Kleurt facebookpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s