Het vijfde enige echte mandalakleurboek, BBNC uitgevers

Van BBNC uitgevers ontving ik Het vijfde enige echte mandalakleurboek om een recensie over te schrijven. Hartelijk dank hiervoor!

image

Informatie van het internet:

Mandala’s zijn het favoriete onderwerp voor volwassenen om in te kleuren. De prachtige beelden hebben een haast meditatief effect en zorgen ervoor dat je je dagelijkse beslommeringen even achter je kunt laten en je creativiteit de vrije loop kunt laten. 
De vorm en symmetrie van de mandala’s zorgen ervoor dat je aandacht naar het middelpunt van de mandala wordt getrokken zodat er geen ruimte overblijft voor stress en zorgen. ‘Het vijfde enige echte mandalakleurboek’ bevat 70 nieuwe en unieke mandala’s op 200 grams papier, wat het boek geschikt maakt voor een verscheidenheid aan kleurmaterialen.

Mandala’s, wie houd daar nou niet van? Ik in ieder geval wel! Ik was dan ook blij verrast toen de pakketbezorger voor de deur stond met een gigantische envelop.
Bij het doorbladeren van het boek viel mij meteen op dat er echt unieke mandalas in stonden welke ik nog nooit eerder gezien had. Sommige echt priegelig en grof en de ander weer wat makkelijker en met vlinders of bloemen. Ik durf wel te zeggen dat dit mijn favoriete deel van de enige echte mandala reeks is! Echt, de platen zijn zo mooi! En ook niet onbelangrijk, het papier is weer mooi stevig! In mijn ogen ook een hele vooruitgang op eerdere delen.
Ik zal eerst even een paar voorbeelden laten zien van dit deel:

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Zoals je op de foto’s ziet zijn de platen erg divers. Hou je van priegelen? Of van wat makkelijker? Je kunt met dit boek alle kanten op! De platen zijn maar liefst 30 x 30cm dus je hebt gegarandeerd uren kleurplezier!

image

De eerste mandala die ik gekleurd heb is deze met de wat grotere oppervlaktes. Ik heb verschillende soorten en merken potloden gebruikt. O.a de Derwent Coloursoft, Derwent Artists en een kleur van de Faber Castell Polychromos. Elk merk potlood vond ik heerlijk kleuren op het papier. Het mengen onderling ging ook goed ondanks dat ik potloden op waxbasis en oliebasis door elkaar heb gebruikt.

image

De plaat met de vlinders moest ik gewoon kleuren. Wat een mooie mandala is dit zeg!
Deze mandala heb ik gekleurd met mijn Faber Castell Albrecht Dürer aquarelpotloden. Met de Derwent waterbrushpen heb ik het potlood bewerkt en dit ging hartstikke goed. Het papier neemt het water goed op en je kunt het pigment goed uitsmeren. Het papier is zo stevig dat je totaal geen oneffenheden ziet na het gebruik van water.
De grotere oppervlaktes heb ik gekleurd met Faber Castell softpastelkrijt. Ook het krijt werkt heerlijk op het papier! Wel zou ik wanneer je plaat af is een stuk keukenpapier gebruiken tussen de platen zodat het krijt niet afgeeft op de volgende pagina. Van fixeren in kleurboeken ben ik niet echt een voorstander. Meestal drukt het potlood na fixeren met fixatief door op de achterkant. Dat zou dus zonde zijn!

image

Deze laatste mandala heb ik gekleurd met Promarkers van Winsor & Newton. De Promarkers zijn op alcoholbasis en drukken zoals alle markers op alcoholbasis gigantisch door, ongeacht dikte van je papier.
De promarkers kleuren ook fantastisch op het papier! De markers bloeden wel een beetje op het papier maar met de juiste kleurtechniek geeft dit absoluut geen problemen.

image

Mijn eindconclusie over Het vijfde enige echte mandalakleurboek is echt heel positief! Diverse merken potloden kleuren heerlijk op het papier, de 1 net wat fijner dan de ander. Het papier is ook uitermate geschikt voor aquarelpotloden en het bewerken met de waterbrushpen! Echt heel fijn want ik maak vaak gebruik van aquarelpotloden.
Diverse materialen zijn geschikt voor dit boek, waaronder ook pastelkrijt en alcoholmarkers. Houd er wel rekening mee dat markers op basis van alcohol ALTIJD doordrukken 😊

Heb je interesse in dit prachtige mandalakleurboek? Dan kan je hem bestellen bij BBNC uitgevers voor de prijs van €12.50

ISBN: 9789045319384
FORMAAT: 301x301x12 mm
GEWICHT: 674 gram 
UITVOERING: Paperback

Facebookpagina Wendy Kleurt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s