Wonderlijke Natuur, Harper Collins Holland

Van Harper Collins ontving ik dit leuke kleurboek Wonderlijke Natuur. Hartelijk dank hiervoor.

image

Informatie van de uitgever:

Vier de Wonderlijke natuur met Christina Rose’ nieuwe, verbluffende en inspirerende kleurboek voor volwassenen. Door het vastleggen van de schoonheid van flora en fauna in de de Wonderlijke Natuur stelt u zichzelf in staat in contact te komen met de natuurlijke wereld en wordt uw geest geïnspireerd een nieuwe richting in te slaan.

Naast illustraties en wijze woorden uit Christina Rose’ succesvolle Dream Catcher-reeks bevat De Wonderlijke Natuur ook drie gloednieuwe afbeeldingen. Bovendien is elk van de tekeningen op een aparte bladzijde afgedrukt, met een lege achterkant, zodat u de tekeningen kunt uitknippen om te bewaren of in te lijsten.

Bij het doorbladeren viel mij meteen op dat de platen gedrukt zijn op mooi wit papier. De platen zijn enkelzijdig gedrukt en er zit een perforatierand in zodat je de platen er makkelijk uit kunt halen.
De platen zien er leuk uit!
Ik zal eerst even wat voorbeelden laten zien:

image

image

image

image

image

image

Zoals je op de foto’s kunt zien zijn het mooie platen en zit er voor iedereen wel een mooie plaat tussen. Als natuur liefhebber mag dit boek niet ontbreken in je collectie!

De plaat die ik gekleurd heb voor deze recensie heb ik met meerdere materialen gekleurd om te testen welke materialen geschikt zijn om in dit kleurboek te werken.

image

Ik heb gekozen voor deze prachtige plaat met de hert. De hert heb ik gekleurd met Faber Castell Polychromos potloden. Deze potloden zijn op oliebasis en kleuren fantastisch op het papier. De potloden glijden als het ware over het papier 😉.
Het gras en de bladeren heb ik gekleurd met het broertje van de Polychromos, de Faber Castell Albrecht Dürer aquarelpotloden. Ook deze potloden kleuren geweldig op het papier en om te testen of het papier geschikt is voor het bewerken met water, heb ik de Derwent waterbrushpen gebruikt. Ook dit ging goed. Het pigment smeert mooi uit en het water word goed opgenomen. Na het opdrogen zie je er helemaal niets van terug.
De achtergrond heb ik gedaan met Faber Castell softpastelkrijt. Het krijt hecht prima op het papier en het mengen van diverse kleuren gaat ook prima!

image

Mijn eindconclusie is zeer positief! Het is een prachtig kleurboek met fantastisch papier wat geschikt is voor meerdere materialen.
Ben je een natuur liefhebber? Dan mag dit kleurboek Wonderlijke Natuur absoluut niet ontbreken in je collectie! 😊

Heb je na mijn recensie interesse in dit kleurboek? Neem dan snel een kijkje op de website van Harper Collins Holland.
Wonderlijke Natuur is daar te bestellen voor het bedrag van €15

ISBN: 978-903-6000-239

Wendy Kleurt op Facebook
Wendy Kleurt op Instagram

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s